[O2] Brak automatycznie włączającego się radia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ponury
    Drive
    S_OCP Member
    • 2007
    • 57

To jest 254 km w 1 stronę :shock:
    Octavia Tour Ice+ 1.6
    Garmin nuvi 250W
    President Walker + Alan ML-145 + reflektometr
  • oorsoo
    Ambiente
    • 2006
    • 197

witam

mam małego zonka z moją nawigacją fabryczną. ostatnio przytrafiło mi się wyładowanie akumulatora i konieczność odpalania z kabli. od tego czasu mam problem, bo po włożeniu kluczyka do stacyjki i odpaleniu samochodu radio z nawigacją nie wstaja automatycznie. muszę je ręcznie włączać. do tej pory zawsze uruchamiało się samo.

próbowałem już kombinacji wyłączania radia i wyłączania samochodu, a potem opcji wyłączania samochodu z działającym radiem.... zero efektu.

wyłączenie gadziny powoduje, że po jej kolejnym uruchomieniu radio jest wyłączone i wkurzam się, że muszę je odpalać ręcznie.....

czy jest na to jakieś lekarstwo, czy po prostu skazany jestem żeby zwariować z powodu tego samochodu?

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

a skanowałeś samochód?
      Może jakieś błędy masz.
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• kropeck
        RS
        • 2009
        • 2319
        • Octavia II (1Z3)
        • BLF 1.6 FSI 115 KM

oorsoo, nie miałem takiego przypadku u siebie, ale zauważyłem, że jeśli wyłączę radio "z palca" podczas jego działania, to wtedy muszę go po ponownym uruchomieniu auta również włączyć z palca. Nie pamiętam jak to było ze streamem, ale na pewno miałem tak w SWING'u i aktualnie w BOLERO.

Nie pamiętam w którym radio, ale było w SETUP opcja włączania radia wraz z przekręceniem radia w stacyjce... a może to było w VCDS'ie .... naprawdę teraz sobie nie przypomnę, a nie mam jak sprawdzić.
        Pozdrawiam,
        Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• oorsoo
          Ambiente
          • 2006
          • 197

Zamieszczone przez kropeck
          oorsoo, nie miałem takiego przypadku u siebie, ale zauważyłem, że jeśli wyłączę radio "z palca" podczas jego działania, to wtedy muszę go po ponownym uruchomieniu auta również włączyć z palca. Nie pamiętam jak to było ze streamem, ale na pewno miałem tak w SWING'u i aktualnie w BOLERO.
          tak samo miałem do przygody z akumulatorem, stąd też próbowałem na wszystkie sposoby.... a co do sprawdzenia komputerem, to za świeża sprawa i nie miałem jeszcze czasu

jak widzę to chyba będzie jedyna możliwość

Komentarz

Pracuję...